Zes manieren om geld te besparen

In vergelijking met vroeger verdienen mensen veel meer geld, maar dit heeft als nadeel dat de prijzen van producten ook blijven stijgen. Hierdoor moeten veel mensen letten op hun uitgaven, omdat zij anders aan het einde van de maand niet genoeg overhouden om in hun eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Wanneer je geld kunt besparen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar veel mensen vinden het lastig om geld te besparen. Wil jij geld besparen? Lees dan de volgende zes tips eens aandachtig door.

 

1. Koop producten op de marktmarket

Groente en fruit is in de supermarkt vaak behoorlijk duur. Om geld te besparen op deze uitgaven, is het aan te raden eens inkopen te gaan doen op de markt. De prijs voor deze producten ligt hier immers een stuk lager dan in de supermarkt. Bijkomend voordeel is dat de producten vers zijn.

 

2. Kies voor het huismerk

Niet alle producten zijn op de markt te koop, dus je ontkomt niet aan een supermarktbezoek. Wil je geld besparen op je boodschappen? Kies dan gewoon voor het huismerk. De kwaliteit verschilt vaak niet veel, maar een huismerk is een stuk minder duur dan bijvoorbeeld een A-merk. Een makkelijke manier om te besparen dus.

3.Vergelijk artikelen

Steeds meer mensen kopen tegenwoordig online. Er zijn echter veel webshops en deze webshops hanteren allemaal verschillende prijzen. Koop dan ook niet direct het eerst product dat je tegenkomt, maar ga eens op zoek naar hetzelfde product bij andere webshops. Mogelijk wordt het elders voor minder geld aangeboden.

4. Kranten en tijdschriftennewspaper

Veel mensen hebben een abonnement op een krant of tijdschrift zonder dat dit veel gelezen wordt. Is dit bij jou ook het geval? Zeg het abonnement dan op. Indien je er geen gebruik van maakt, is het namelijk zonde van je geld. Zo kan je maandelijks een leuk zakcentje overhouden.

5. Telefoonabonnement

Steeds meer mensen sluiten een duur abonnement af voor hun smartphone. Maandelijks kost je dit een aanzienlijk bedrag. Wil je hierop besparen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van sim only. Je moet weliswaar het toestel los kopen, maar je maandelijkse lasten worden hierdoor een stuk lager. En een los toestel is tegenwoordig ook gewoon tweedehands te koop.

6. Minder stoken

Geld besparen op je energiekosten? Draai in de wintermaanden de thermostaat dan eens één of twee graadjes terug en trek warmere kleding aan. Hierdoor dalen de stookkosten, waardoor je minder geld kwijt bent aan energie.

7.  Stap over op prepaid internet

Tegenwoordig betalen veel mensen torenhoge bedragen om hun smartphone maandelijks te kunnen gebruiken. Het is echter betrekkelijk makkelijk om hierop te besparen. Hoe? Door vaarwel te zeggen tegen jouw telefoonabonnement en over te stappen op prepaid. Wanneer jij overstapt naar prepaid, betaal je namelijk alleen voor datgene wat je verbruikt. Bij een abonnement blijft er regelmatig wat over en dit wordt aan het einde van de maand weggegooid. Zoek jij nog een prepaid aanbieder? Kijk dan eens naar Lebara. Dit is goedkoop en je kunt makkelijk jouw Lebara beltegoed checken. Doe dit vooral regelmatig, want zo weet jij precies  hoeveel je verbruikt hebt en wat er nog over is.

11 Comments

 1. Lisette van Dalen

  Heb erg veel aan de genoemde tips gehad. Het levert mij maandelijks behoorlijk wat op. Daarnaast zorg ik er zelf altijd voor dat ik schoonmaakazijn in huis heb. Dit is een stuk goedkoper dan de schoonmaakmiddelen en in veel gevallen is dit ook een prima middel om bepaalde dingen mee schoon te maken.

 2. Jessie Huizinga

  Wauw wat een nuttige tips! Ik heb er stuk voor stuk wat aan gehad. Abonnementen op overbodige tijdschriften opgezegd en wist zelfs niet eens dat ik nog een abonnement had op sommige bladen. Ook een sim only abonnement afgesloten en los een tweedehands toestel gekost. Dit scheelt me maandelijks zo veel geld!

 3. Omar Yildaz

  Maandelijks gaf ik behoorlijk wat geld uit en wilde hier toch weleens verandering in brengen. Inmiddels ben ik een half jaartje bezig en ik kijk zeer tevreden terug op het resultaat. De bovenstaande tips hebben me daarbij geholpen en ik heb op het internet nog meer tips gevonden. Ik ga er zeker mee door!

 4. Tanja de Nooijer

  Handige tips, maar ik neem aan dat mensen dit zelf toch ook wel kunnen bedenken? Wanneer je maandelijks weinig geld overhoudt, ga je natuurlijk kijken wat je het eerst kunt missen en waar je eventueel op kunt besparen. Als je het goed doet, kom je dan ook wel bij deze punten uit.

 5. Rudie Grazer

  Na het lezen van deze tekst ben ik mij vooral eens gaan verdiepen in de abonnementen. Ik bleek nog geabonneerd te zijn op een tijdschrift, maar deze had ik al in tijden niet gezien. En wat bleek? Hij werd nog steeds op ons oude adres afgeleverd… Ik heb het maar direct opgezegd en dat scheelt toch weer wat in de kosten.

 6. Mariël Berkeboom

  Wanneer je echt wilt besparen, is het vergelijken van producten in mijn ogen de beste optie. Dit kun je in de supermarkt of andere winkels natuurlijk fysiek doen, maar ook op het internet is dit heel goed mogelijk. Gewoon wat verschillende websites zoeken die het product aanbieden en je vindt het vast ergens goedkoper.

 7. Koen Raamsdonk

  Kijk, aan deze tips heb ik tenminste wat. Nooit gedacht dat je met zo weinig moeite al zo veel geld kon besparen. Wegens schulden ben ik genoodzaakt te besparen, dus alle extra besparingen zijn welkom. Zijn er hier toevallig nog mensen die mij kunnen vertellen wat ik nog meer kan doen om maandelijks wat over te houden?

 8. Jodie te Riele

  Ik dacht altijd dat het lastig was om geld te besparen, maar dankzij deze tips weet ik dat dit helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Het zijn maar kleine dingen, maar het levert je maandelijks toch al een behoorlijke besparing op. Zelf ben ik nog wat verder gaan zoeken en heb zo meer leuke tips ontdekt. Ben jij benieuwd? Stuur me dan een berichtje!

 9. Ilse de Jongh

  Ik kan echt niet begrijpen dat er sommige mensen zijn die tientallen abonnementen hebben. Uiteraard heb ik er zelf ook een aantal, maar alleen de noodzakelijke. Ik gebruik ze allemaal. Er zijn genoeg mensen die ergens een abonnement hebben, maar dit al lang niet meer weten. Zonde van je geld dus.

 10. Tooske W.

  Zelf jarenlang een telefoonabonnement gehad via mijn werk. Hier zijn ze echter een tijdje geleden van afgestapt. Ik wist echter niet dat abonnementen zo ontzettend duur waren. Na lang wikken en wegen uiteindelijk besloten om voor een prepaid toestel te gaan. Heb zo zelf de kosten in de hand en betaal alleen voor datgene wat ik ook daadwerkelijk gebruik.

 11. Prima tips om te besparen inderdaad, maar ik neem toch aan dat mensen dit zelf ook wel kunnen bedenken? Zijn mijns inziens alleen maar open deuren die ingetrapt worden. Zijn er geen andere tips die jullie mij kunnen geven? Heb het zelf momenteel niet al te breed namelijk en zoek nog manieren om fors te besparen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *